Allmogens almanacka 2019 ute nu!

Allmogens almanacka 2019

Många har skrivit in och frågat om det kommer ges ut någon Allmogens almanacka för det kommande året. Jag kan med glädje svara: Ja, det kommer det! Du kan nu beställa almanackan i butiken för leverans i god tid innan jul.

I Allmogens almanacka 2019 hittar du för varje månad ett utvalt foto ur arkiven som visar glimtar ur den svenska allmogens liv genom säsongerna. Bilderna är tagna från 1800-talets slut till mitten av 1900-talet, exempelvis bilden för februari månad som är tagen år 1919 vid Billsjö järnbruk i Dalarna:

  • Facebook
  • Twitter

Almanackan påminner dig också dag för dag om viktiga händelser ur vår historia och om allmogens traditionella högtider och minnesdagar, och innehåller gammal visdom från 1875 års upplaga av Bondepraktikan.

  • Facebook
  • Twitter

Förra året sålde den lilla upplagan almanackor slut innan jul. I år har jag beställt en något större upplaga, men om du vill vara säker på att få tag på en rekommenderar jag dig att beställa snarast. Almanackan skickas ut från början av december till er som beställer nu, för leverans i god tid innan jul.

Som vanligt går överskottet av all försäljning uteslutande till att förbättra och utöka Allmogens arbete med att hålla kunskapen om vår historia och vårt kulturarv vid liv.

Jag har stora planer inför 2019 som jag tror ni kommer att uppskatta, och försäljningen av almanackan bidrar till att de planerna kan bli verklighet. Det går förstås också utmärkt att donera eller bli medlem om du vill bli en av Allmogens sanna vänner, då får du dessutom 30% rabatt på almanackan!

Här beställer du almanackan.

Daniel Sjöberg

Författare: Daniel Sjöberg | sjbrg

Husbonde till projektet Allmogen. Aspirerande småbonde, skogsman och bolåneslav på en liten gård i Ångermanland. Följ honom på Instagram för en mix av nostalgi, småbruk, byggnadsvård och skogsliv.

Dom kan icke mera värja sitt verk. Kan dom räkna med dig?

Allmogen bevarar och tillgängliggör kunskap om vår svenska historia och kultur för alla, gratis. Med ditt stöd kan vi göra mer. Om du vill att skildringen av vår historia och vårt kulturarv ska stå fri och oberoende från både staten och kapitalet, om du sätter värde på tidigare generationers livsverk, bli då medlem i Allmogen - hela Sveriges frihetliga kulturförening. Ditt stöd = kärlek.

Månadsgivare

Från 50 kr / månaden

Bli medlem

Engångsdonation

Du kan också stödja arbetet med en engångsdonation i valfri storlek.

Ge en gåva

Nyhetsbrev

Allmogen har ett gratis nyhetsbrev som sammanställer allt nytt som publiceras. Det kommer ut varje söndag och innehåller hela veckans intressanta artiklar. Här är ett exempel. Ser det bra ut? Skriv upp dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *