Fem sätt att stödja Projekt Allmogen

Stötta Projekt Allmogen

Om du läser det här betyder det att du möjligtvis vill stötta projekt Allmogen. Om det stämmer, tack! Det här projektet existerar enbart tack vare stöd från er som uppskattar det, och ditt stöd gör stor skillnad.

Materialet på Allmogen.org är gratis att ta del av och kommer aldrig att hamna bakom någon betalvägg. Och du är fri att lämna den här sidan och totalt avfärda konceptet att stötta projektet genom ett frivilligt litet stöd. Jag kommer inte ogilla dig för det.

Men om du ser vad jag ser i vår samtid, om du känner det jag känner för de generationer som levt innan oss, och om du precis som jag söker efter att vara en del i något större än mig själv, kommer här fem utmärkta sätt att stötta projektet och bidra till att vi exempelvis kan producera en videoserie om vår frihetliga historia och det nordiska kulturarvet:

1. Sprid ordet

Ett sätt att hjälpa vår sak på ett stort sätt, utan att det kostar dig ett öre, är att helt enkelt tipsa dina vänner om Projekt Allmogen och gilla, dela och kommentera innehållet på sociala medier. För att kunna göra det hjälper det så klart om du följer projektet på Instagram, Youtube, Facebook, Twitter, och Minds.

2. Bli medlem

Att bli en stödmedlem, en av 1,000 historiens väktare, är det bästa sättet att stödja projektet. Ditt återkommande stöd på 50 eller 100 kr i månaden ger projektet den finansiella grund som behövs för att kunna uträtta storverk. Som medlem får du dessutom tillgång till spännande bonusfunktioner, till exempel den digitala Historiekartan. Läs mer här.

3. Donera

Om ett medlemskap inte är din grej gör vanliga donationer stor skillnad också. Stötta projektet med en engångsdonation genom Swish, PayPal, bankgiro, kontoöverföring, eller varför inte gamla hederliga kontanter. Du kan även testamentera en del av dina tillgångar till projektet.

4. Investera dina Bitcoin-miljoner

Sitter du på en stor hög med Bitcoins som du köpte för en spottstyver? För det första, grattis! Ta väl hand om dom. För det andra, varför inte låta en liten del av dom göra lite nytta? ”Frihet gäller mer än silfver och guld”, som ett gammalt ordspråk lyder. Varje Bitcoin som projektet får ihop motsvarar i runda slängar över 300 produktiva mantimmar. Allmogens Bitcoin-adress: 1PZCjeb4eixzqZYGJArsTDjLSbGHuJu5am

5. Skriv upp dig på nyhetsbrevet

Det bästa sättet för projektet att hålla kontakten med en publik på lång sikt är genom en email-lista. Visst är det inte lika häftigt som Snapchat, men det är resilient och fungerar även om vi skulle gå in i det ofria ordets tid. Plus, det är lättare än att behöva komma ihåg att komma tillbaka till Allmogen.org gång på gång eller gissa exakt när jag publicerar något nytt innehåll.

Jag vet att din inbox antagligen är lika överfull som min, så du kan räkna med att jag bara skickar ett email när något nytt har publicerats eller när jag har ett Viktigt Meddelande till Allmogen (vilket händer väldigt sällan). Du kan prenumerera här:

Tack för att du tog dig tid att läsa ända hit, och tack för ditt stöd!

Daniel